joi, 3 martie 2016

Simpozion internaţional la Suharău

Duminică 6 Martie 2016, în organizarea Asociației ,,Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, având drept parteneri Consiliul Județean Botoșani  şi Cabinetul senatorului Corneliu Popescu, la Oroftiana, comuna Suharău va avea loc Simpozionul internațional intitulat  "75 de ani de la marea tragedie de la Lunca".
La eveniment participă români din comuna Lunca, Ucraina, din Mahala - în frunte cu primarii: Dumitru Lupu și Elena Nandriș, președintele administrație raionale de stat Herța, Viorel Iastrimschi, primarii de la Târnauca, Ostrița, Pripuția, Tărăsăuți, Costiceni, Voloca etc., Ucraina, Petru Grior- istoric și numeroase personalități ale vieții culturale din Regiunea Cernăuți. Și moldovenii vor fi solidari cu frații lor din regiunea Cernăuți, fiind așteptați la eveniment primarii de la Criva, Lipcani, Pererita, Larga, Grimancăuți și Cotiujeni. Din România sunt invitați parlamentarii de Botoșani , primarii de la Cristinești, Hudești, Darabani, Havârna, Mileanca, Viișoara, Păltiniș, Coțușca, George Enescu, Răd. Prut, Știubeni, Vorniceni, Cordăreni, Ibănești, oficialitățile Consiliului Județean Botoșani, profesori, istorici și oameni de cultură.
images (2)Acțiunea va demara cu o slujbă de pomenire la Biserica din Oroftiana, oficiată de preotul paroh Vreme și cei din comuna Lunca – Ucraina, apoi cu o pomenire la monumentul de la marginea satului. Participanții la eveniment, oameni simpli din satele Lunca, Târnauca și Oroftiana, vor avea posibilitatea să-și depene amintirile despre satul Frunza dispărut de pe hartă şi despre rudele lor. Din partea mass-mediei sunt așteptați: TVR 1, TVR Iași, Tele’M Botoșani, Lumea lui Rotundu, Bucovina TV, Jurnalul de Botoșani și Dorohoi, Informatorul de Botoșani, Opinia Dorohoiului, Plai dărăbănean. Acestora le vor veni în ajutor confrații de la Ucraina, Monitorul de Hliboca, Zorile Bucovinei, Libertatea Cuvântului, Gazeta de Herța și Euromedia Ucraina. 
Sursa: http://www.plaidarabanean.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu